VALG

Valg

Universelt utformet løsning av Norges offisielle valgutstyr består blant annet av visuell profil, skiltprogram, stemmesedler, urne og valgavlukke.

I 2008 vant Blueroom i samarbeid med Kadabra og Innovativoli, Statens Designkonkurranse «Valg og demokrati» med bidraget «Blanke Ark». Målet var å utvikle en løsning som sikrer at at alle velgere, uansett funksjonsnivå, opplever at valglokalene er tilgjengelige, gjenkjennelige og attraktive. Løsningen består blant annet av stemmeavlukke, urne, visuell profil, skiltprogram og stemmesedler.

Konkurransebidraget ble videreutviklet i tett samarbeid med departementet, representanter fra kommunene, Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund og Deltasenteret, og velgere med ulike funksjonsnedsettelser som elitebrukere. Vi ønsket at alle velgere enkelt skulle forstår hvordan de skal stemme og være i stand til å avgi sin stemme på egenhånd.

Løsningen ble tatt i bruk i 173 kommuner ved valget 2011 og er nå Norges offisielle valgutstyr. Prosjektet har vunnet flere prestisjetunge priser og nominasjoner, blant annet Merket for God Design og Design for Alle prisen.

Se Øyvind (Innovativoli) fortelle om løsningen:

Skiltprogrammet er tydelig med store hvite flater og illustrasjoner som gjør det enklere å forstå hvordan man skal stemme. Den oransje kontrastfargen er gjennomgående i konseptet og understreker også viktige kontaktpunkter mellom velger og valgutstyr.

Stemmesedlene er utformet slik at velgerne intuitivt vil brette den riktig vei.

desgin for alle priser. logo.
Merket for god design. logo.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!